Gravidyoga

Vad är gravidyoga?

En bra graviditet ökar möjligheterna till ett välmående barn. Det är inte någon hemlighet och det säger sig nästan självt att mammans välbefinnande direkt påverkar fostret och kan ha stor betydelse för barnet och hur det kommer att må långt in i framtiden – även som vuxen. Det är inte bara alkohol och gifter som kan skada fostret. En stressad, deprimerad och misskött mamma påverkar barnet lika mycket. Av den anledningen är det viktigt att du förbereder dig inför förlossningen och föräldraskapet och skapar det lugn och harmoni i kroppen som du och din baby så väl behöver.

Innehåll varje tillfälle

– Andningsträning
– Medveten närvaro
– Inre fokuseringsträning
– Mjuka och effektiva yogarörelser
– Uthållighetsträning
– Bäckenbottenträning
– Djupavslappning
– Meditation

Avslappning och fokus

Yoga är en flera tusen år gammal disciplin för personlig utveckling, fysisk och mental balans. Yoga för gravida syftar till att skapa förening och harmoni mellan kropp och sinne. Det är ett fantastiskt redskap för att hjälpa dig inför den kommande förlossningen. Du stärker din kropp på flera plan och du lär dig inte bara att slappna utan också att fokusera. Din kroppsmedvetenhet och din intuitiva förmåga stärks också med hjälp av gravidyoga och du får total kontroll över din andning, vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet. Ju tidigare du startar med gravidyoga, desto bättre blir resultatet. Du kan börja redan från tolfte graviditetsveckan, effekten är störst under graviditetens tre sista månader som många kvinnor upplever som tunga och rentav smärtsamma.

Flera internationella studier visar att kvinnor som tränar yoga för gravida får mycket mindre ont och yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade gravidyoga regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Yoga för gravida gör dig starkare, både fysiskt och mentalt och den hjälper dig att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan över huvudtaget i ditt dagliga liv.

Information om nästa tillfälle

Just nu är ingen kursstart inplanerad för gravidyoga. Anmäl gärna ditt intresse.