MediYoga (Medicinsk Yoga)

MediYoga är en terapeutisk form av kundaliniyoga som är utvecklad av Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm. Denna yogaform passar alla som vill skapa förutsättningar för en god hälsa och balans i livet. Särskilt bra är den för dig med någon form av hälsoproblem, t.ex. ont i ryggen, sömnbesvär, stressymtom, hjärtbesvär, högt blodtryck, huvudvärk m.m. Den är också utmärkt för dig som vill fortsätta att vara frisk.

MediYoga har bevisad effekt mot stress och ohälsa, forskning har pågått i Sverige sedan 1998 och den används på Danderyds sjukhus vid rehabilitering inom hjärtsjukvården. Yogaövningarna är enkla, mjuka och inkännande och utförs alltid med utgångspunkt från din egen förmåga.

Om du p.g.a. värk eller stelhet har svårt att sitta på golvet så går det bra att utföra övningarna sittandes på stol. De fysiska övningarna kombineras med andningstekniker och meditation för att sträva mot balans på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt. För mer information om MediYoga, forskning m.m. besök gärna IMYs hemsida: www.mediyoga.se

Om du har sjukdomar, har skadat dig på något sätt eller äter receptbelagda medicicner, tala med din läkare innan du börjar träna yoga. Om du är gravid är det viktigt att du berättar det för din lärare. I första hand rekommenderas gravidyoga.

För information om tider och priser, klicka på Kurser & Schema.